BrandSäkert – mer än en tidning

Tidningen BrandSäkert är en viktig budbärare i Brandskyddsföreningens arbete med att driva opinion, lyfta viktiga frågor och föra ut sitt budskap.

Det betyder att innehållet speglar den avsändande föreningen åsikter – men också att den kan bli arena för debatt och åsiktsutbyte. BrandSäkert är också forum för att presentera många av Brandskyddsföreningens projekt, liksom projekt där föreningen inte är drivande men som ligger nära dess viktigaste frågor.

I årets första nummer presenteras därför nätverket Magma och spindeln i nätet Ida Texell. Räddningschefen på Attunda brandkår vill skapa en struktur som lyfter och stärker kvinnor. En ambition som Brandskyddsföreningen sympatiserar med! Mångfald av perspektiv inom räddningstjänsten är bra och något att sträva efter. 

Förhållandet att fler än på många år dog i brand under 2015 sätter Brandskyddsföreningen i samband med att många äldre saknar ett fullgott brandskydd. Trenden ’är tydlig – de flesta som dör i brand är över 65 år. Därför tror Brandskyddsföreningen på ett individanpassat brandskydd och jobbar hårt för att det ska bli verklighet i alla kommuner. Ingen ska behöva dö i brand. 

BrandSäkert 1 2016 handlar även om termografering, brandskydd i bostadsrätt och Brandskyddslagets medgrundare Staffan Bengtsson, 70 år och fortfarande på topp. 

Gå tillbaka