Ur kraschen i elden

I veckan landar BrandSäkert nummer 2 2015 hos prenumeranterna.

I det här numret fokuserar vi på forskning och utbildning inom brand. Vi tittar till exempel närmare på vad det är som utmärker brandskyddet på Nya Karolinska sjukhuset. I det som ska bli Sveriges modernaste sjukhus ska självklart även brandskyddet sticka ut.

Läsarna får också möta Per Blomqvist, som är expert på allt som bildas när det brinner och som under sina drygt 20 år på SP studerat vad som sker i brytpunkten mellan brand och kemi.

Till omslaget har vår pillige ad tillsammans med fotografen Stefan Bohlin skapat en miniatyrvärld, där vi visar på det tragiska öde som drabbar många, framförallt barn och ungdomar, när de överlever smällen vid en trafikolycka, men sedan förolyckas för att bilen tar eld innan räddningstjänsten hunnit få ut dem.

Läsaren får också ta del av en ny metodik för att hitta seriemordbrännare med hjälp av en grafdatabas. Till den artikeln lät vi illustratören Anders Végh Blidlöv rita en utredningsvägg, som illustrerar det nya systemet på ett lättillgängligt och korrekt sätt.

Gå tillbaka